Sådan holder du det perfekte middagsselskab

Der er mange ting at huske på, når der skal holdes middagsselskab. Både mad, drikkevarer, pynt, musik og godt værtsskab er blandt de ting, som du skal sørge for, når du holder et middagsselskab. Det kan virke som en uoverskuelig opgave at skulle være den der arrangerer det hele, men sådan behøver det ikke nødvendigvis at være. 

Her er en række tips til alt, hvad du behøver at vide om at arrangere det bedste middagsselskab, så dine gæster og dig får en god og sjov aften. 

10 ting du skal huske:

  • Hold hovedet koldt
  • Planlæg i god tid
  • Lav en indkøbsliste 
  • Få den hjælp du har behov for
  • Prioriter dine gæster
  • Mad af høj kvalitet 
  • Højt humør
  • Fin opdækning af bordet
  • Tilstrækkelig med drikkevarer
  • Hyggelig stemning med lys og musik

Sørg for god mad

Til et middagsselskab er maden samlingspunktet for gæsterne og det er derfor vigtigt, at der er gjort noget ud af maden. Du behøver ikke nødvendigvis at bruge en formue på maden, men det er vigtigt at du sørger for, at maden er af god kvalitet. Dette gælder både, hvis du vælger at bestille udefra eller, hvis du vælger at lave det fra bunden. I tilfælde af, at du vælger at lave det fra bunden, så husk at gøre brug af gode råvarer, som du kan stå inde for. På den måde opnår du det bedste resultat. 

Det kan dog både være tidskrævende og stressende at stå for alt maden selv, og derfor er det ofte en fordel at bestille udefra. Bestil smørrebrød på http://herlev-smorrebrod.dk, hvis du ønsker at servere noget mad som falder i god jord hos de fleste og så du slipper for at skulle stå i køkkenet hele dagen. 

Husk desuden at spørge dine gæster om der er noget, som de ikke spiser og om de har nogen allergener. Der skal være mad til alle ligegyldigt behov, og derfor er det vigtigt at du er villig til at gøre en indsats, for at imødekomme disse behov.  


Vær nærværende

Når du holder et middagsselskab, er det vigtigt at du er til stede og er der for dine gæster. Det er altså vigtigt, at du ikke stresser rundt og befinder dig alle mulige andre steder, end sammen med dine gæster. Middagsselskaber handler om at have det hyggeligt og sjovt sammen med venner og familie, lad derfor vær med at gemme dig væk ude i køkkenet med maden. 

Lav en direkte bestilling på dette link, og få din mad leveret udefra, så du kan være nærværende for dine gæster. Desuden kan det være en god idé at få nogle til at komme og servere maden, samt tage opvasken, så du heller ikke skal tage dig af dette. At få hjælp udefra vil generelt sænke dit stress niveau og forbedre gæsterne og ikke mindst din aften. 

Udgivet
Kategoriseret som Mad

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *